top of page
Ara
Yazarın fotoğrafıMehmet Cetinbudak

Hangi Çeşit Deriler Kullanıyoruz?

1. Full vegetal vaketa deri


Vaketa deri, sığır ve inek derisinden imal edilen, imal edilirken bitkisel tabaklama yöntemi kullanılan bir deri türüdür. Dayanıklı ve uzun ömürlü kullanımı olması sebebiyle günümüz koşullarında en çok tercih edilen deri türlerinden bir tanesidir.


Bitkisel tabaklama işlemi, hayvan derisinin yıllar boyunca dayanıklı, kompakt ve dayanıklı bir malzemeye dönüştürülmesinden sorumlu aktif madde olan tanen kullanımına dayanmaktadır. Bu doğal madde, farklı türlere göre değişken konsantrasyonda, birçok farklı ağaç ve sebzede bulunabilir.


Aşağıdaki cüzdan modellerimizi bitkisel tabaklanmış vaketa deriden yaptık. Bu derilerin en büyük özelliği üzerine şekil işleme yapılabilmesidir. Bu cüzdanların üzerine sabırla desen işledik.



2. Crazy deri


Crazy deri, doğal deriye uygulanan özel bir işlemle elde edilir. Bu işlem sırasında deriye yağlar ve balmumları yedirilir, bu da onun zamanla güzelleşen bir patina kazanmasını sağlar. Crazy deri, suya ve aşınmaya karşı oldukça dirençlidir, bu da onu çeşitli kullanım alanları için ideal kılar.


Crazy deri, zamanla kullanıldıkça karakter kazanan ve estetik değeri artan özel bir deri türüdür. Bu deri, özellikle çizik ve yıpranmalara karşı oldukça dayanıklıdır ve bu özellikleri onu benzersiz kılar.


Aşağıdaki ürünlerimizi crazy deriden yaptık. Crazy deri farklı renk seçenekleriyle kullanılabiliyor. Bazen de renkleri aynı üründe kombin yapıyoruz.



Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page