top of page
Ara

6 Adımda "Deri Cüzdan"ınızın Bakımını Yapın

Güncelleme tarihi: 24 Tem

El Yapımı Deri Cüzdan korunmaya değer bir yatırımdır. Doğru bakım ve özenle, yüksek kaliteli bir "deri cüzdan"ı yıllarca kullanabilirsiniz. Derinin doğal bir ürün olduğunu ve tıpkı insan derisi gibi bakıma ihtiyacı olduğunu unutmamak önemlidir.


İşte "el yapımı deri cüzdan"ınızın bakımı için altı pratik ipucu.



Direkt Güneş Işığından ve Isıdan Uzak Tutun

Deri cüzdanınızın bakımı için yapabileceğiniz en basit şeylerden biri onu doğrudan güneş ışığından ve ısı kaynaklarından uzak tutmaktır. Uzun süre güneşe veya ısıya maruz kalması deriyi kurutacak ve çatlamasına neden olacaktır.


Gerçek Erkek Cüzdanlarına göz atarsanız, gerçek derinin yumuşak ve esnek olması gerektiğini göreceksiniz. Isı, deriyi doğal yağlardan mahrum bırakır ve bu da sertleşmesine neden olur. Cüzdanınızı kullanırken sık sık deriyi katlayıp açmanız gerekeceğinden, sertlik basınç noktasının çatlamasına ve nihayetinde cüzdanın bozulmasına neden olacaktır. Örneğin, cüzdanınızı arabanızın ön paneline koymaktan kaçının, bunun yerine cüzdanınızı arabanızın güneş görmeyen kısımlarına koyun. Evde deri cüzdanınızı yine direkt güneş alan bir yerde bulundurmayın.


Nemden Uzak Tutun

Nem, deri cüzdanınızı olumsuz etkileyecektir. Yağmurlu günlerde cüzdanınız cebinizde korunuyor olsa da, yanlışlıkla çamaşır makinesine atmak istemezsiniz.


Cüzdanınız ıslanırsa, yumuşak bir bezle kurulayın ve doğal olarak kurumasını bekleyin. Kırışıklıkları korumak için kururken cüzdanınızı kapalı tutun ve orijinal şeklini korumak için cüzdanın her iki tarafına birer banka kartı yerleştirin. Çatlama ve büzülmeye yol açacağı için fön makinesi kullanmayın.




Dış Kısmı Mikrofiber Bez ile Temizleyin

Deri, aşındırıcı yüzeylere karşı hassastır. Dış yüzeyi temizlerken veya kuruturken, çizilmeyi önlemek için yumuşak bir mikro fiber havlu kullanın. Eğer havlu gözlüğünüzde kullanmayacağınız bir şeyse, derinizde de kullanmayın. Diğer aşındırıcı yüzeylerden kaçınmak da önemlidir. Cüzdanınızı anahtarlarınızla aynı cebe koymayın ve düğmelere ve fermuarlara dikkat edin.


Cüzdanınızı Fazla Doldurmayın

Cüzdanınızda yeterince para olması isteyeceğiniz bir şey olsa da , cüzdanı aşırı doldurma deri yüzeyini gerecek, çatlama ve hasara neden olacaktır.


Aşırı doldurma ayrıca deriyi kavislendirerek düz ve şık görünümünü kaybetmesine neden olur. Fişleri, makbuzları saklamanız gerekiyorsa, cüzdanınız yerine cebinize koyun. Birkaç haftada bir içindekileri düzenlemek için zaman ayırarak kartlarınızı ve paranızı gerektiği gibi yerleştirin.



Cüzdanınızın Üzerine Oturmayın

Cüzdanın üzerine oturmak, birçok erkeğin yaptığı yaygın bir hatadır. Yürürken cüzdanınızı arka cebinizde tutmanızda bir sakınca yoktur, ancak oturduğunuzda her zaman cüzdanınızı çıkarmalısınız. Vücut ağırlığınızın baskısı deriyi zorlar, özellikle de kartlar ve nakit parayla dolu olduğunda. Cüzdanınızın üzerine oturmak da dikişlere aşırı baskı uygular. Cüzdanınızın üzerine oturmak vücudunuz için de kötüdür ve omurganızın yanlış hizalanmasına neden olur.


Deri Bakım Kremi Kullanın

Son olarak, deri cüzdanınızı düzenli olarak silerek ve sık sık deri kremi uygulayarak ömrünü uzatabilirsiniz. Deri için güvenli ve kimyasal içermeyen bir ürün arayın. Biz size vazelin, bebek yağı ya da zeytin yağı gibi yağları önerebilirim. İnce bir şekilde sürerek bakım yapabilirsiniz. Bu basit ipuçlarıyla deri cüzdanınızın bakımını yapabilir ve yatırımınızın ömrünü uzatabilirsiniz.





Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page